Lite om mig och min familj

img290S*Rumpkullan's .....varför just det namnet?

Jo, jag kommer från Avesta i södra Dalarna. Rumpmas är benämningen på en man från södra Dalarna och eftersom jag är kvinna blir den motsvarande benämningen Rumpkulla.

Min familjen består av min man Sören, ett gäng Maine Coon kissar, två vuxna döttrar och fem barnbarn samt en bonus-son i Västerås med tre barn.

Våra katter i åldersordning: Kajsa - så klok och pratglad kastrat, Nella - är tryggheten själv och älskar att prata med oss tvåbenta även hon kastrerad, Thora - som efter kastrering blivit en riktig goskatt, Unni - vår snalla silverkisse, Katla - nyligen kastrerad och en riktig specialare, Lillan - en lugn, social och mycket trygg rödtott och sist men inte minst Polly - så lugn och trygg och med en otrolig upptäckarglädje.

Mina avelshanar bor inte hos mig utan hos mina barn eller barnbarn och där blir de kvar efter fullgjort avelsarbete.

Jag strävar efter att behålla rasen enligt rasstandarden, få fram sociala, trevliga och friska katter som förhoppningsvis ska få leva ett långt liv tillsammans med en skön familj. Våra katter lever med oss i familjen som innekatter men följer gärna med ut på tomten iförda sele och så tillbringar de mycket tid i sitt uterum och sin utegård.

Katteriet registrerades i Sverak 2005 efter att jag helt förälskat mig i rasen under flera års utställningsbesök. Jag är certifierad av SVERAK och testar mina avelsdjur enligt deras rekommendationer.

Jag har gått två av PawPeds tre internetkurser om avel och uppfödning och klarat av SVERAK's KunskapsEttan.

Mitt katteri är godkänt av Länsstyrelsen enligt 16 § djurskyddslagen - att hålla 15 katter, föda upp och sälja katter ur 5 kullar per år.

 

Certifierad.jpeg