Lite om mig och min familj

img290S*Rumpkullan's .....varför just det namnet?

Jo, jag kommer från Avesta i  södra Dalarna. Rumpmas är benämningen på en man från trakten kring Avesta och eftersom jag är kvinna blir den motsvarande benämningen Rumpkulla.

Min familjen består av min man Sören, ett gäng Maine Coon kissar, två vuxna döttrar och fem barnbarn samt en bonus-son i Västerås med tre barn.

Våra katter i åldersordning: Charlie -  kastrerad och en härlig blandning av katt och hund,  Kajsa - kastrerad och äldsta honan, Nella - är tryggheten själv och älskar att prata och gosa med oss tvåbenta även hon kastrerad, Thora - en reserverad hona med mycket spring i benen, Unni - så full av upptäckarglädje och äventyr, Katla - en specialare som gärna lägger sig i och sen har vi Lillan - en lugn och social liten rödtott från Lilla Lo's katteri.

Jag strävar efter att behålla rasen enligt rasstandarden, få fram sociala, trevliga och friska katter som förhoppningsvis ska få leva ett långt liv tillsammans med en skön familj. Våra katter lever med oss i familjen som innekatter men följer gärna med ut på tomten iförda sele och så tillbringar de mycket tid i sitt uterum och i sin utegård.

Katteriet registrerades i Sverak 2005 efter att jag helt förälskat mig i rasen under flera års utställningsbesök. Jag är en SVERAK - diplomerad uppfödare och testar mina avelsdjur enligt SVERAK's rekommendationer.

Jag har gått två av PawPeds tre internetkurser om avel och uppfödning.

Mitt katteri är godkänt av Länsstyrelsen enligt 16 § djurskyddslagen - att hålla 15 katter, föda upp och sälja katter ur 5 kullar per år.

 

Diplomering

Pawped 1

G2

SVERAK-diplomerad

uppfödare

 Pawpeds internetkurs G1

Kattägande

Pawpeds internetkurs G2

Uppfödning